Mindenki az INDEX-re figyel. De nem csak (zárójelben) arra, hogy merre fordul. Végül is nem egy BMW, ami már mindegy, hogy merre, csak végre kitegye.

Nemre, színre, testhőmérsékletre, faji hovatartozásra és egyházi felekezetre való tekintet nélkül elmondható, hogy különös lépés rázta meg a magyar média-világot. Nem maga lépés nagysága, hanem hogy mennyien tették ezt meg egyszerre. (Vélhetően nem az esti rétesre való várakozás jegyében.) A közel 100 ember döntése ugyanis olyan médiazavart okozott, mint amikor évtizeddekkel ezelőtt elindult a hétfői adás a TV-ben. Az akkori egyetlen TV-ben. Azóta – mint látható – a készülék egy „kicsit” megnőtt. Sőt a sok TV és egyéb médium együtt sem tudott ilyen érdeklődést kiváltani ezen a fronton.

 

Van azonban egy olyan szegmens, amely csak a második vonalban tűnt fel hosszú-hosszú időn keresztül. De most egyre inkább hallatja, és kell is, hogy hallassa a hangját.

BLOGGEREK RIADÓ!

A „POSTEREK” most vagy szétszaladnak és osztódnak, mint az ellenzék a politikában, vagy a szaporodó önálló platformok ellenére képesek összefogni, és az őszinteségükkel, hitelességükkel egyre inkább megerősödnek. Azt ne felejtsük el, hogy ezek az emberek mindig is „híresek” voltak arról, hogy el vannak a kis saját világukban. Személyükben nehezen megközelíthetők, de sokszínűségük és látásmódjuk alapján igencsak színes világot alkotnak. Az egyik legfontosabb jellemzőjük pedig, hogy a társadalom legszélesebb rétegeit képviselik. Sőt ha idevesszük a kommentelőket, akkor biztosan! Miért ne vennénk? Hiszen (egyrészt) belőlük élnek. Na, másrészt meg a hirdetőkből. Vagy a hirdetők belőlük? Ugye, hogy ez is elválaszthatatlan páros.

Nem véletlen tehát, hogy a bloggerek is kíváncsian várják a fejleményeket az Index háza tájáról. Ha jól belegondolunk, két olyan nagy felület van, amely hírportálként üzemel, és mellette hangot ad a „nép szavának”, vagy ahogy egyikük jellemzi, a „népi internet legjavának”. Az INDEX (blog.hu) és az ORIGÓ (reblog.hu). felületei mellett ne feledkezzünk meg az NLC (Nők Lapja Magazin) cafeblogjáról sem, de a meghatározókat ezzel "ki is lőttük”. A felsorolással gyakorlatilag a nagyságrendet, illetve a sorrendet is felállítottuk, tehát egyáltalán nem mindegy a „hovatovább”.

A nagyhal, kishal szindrómát most felejtsük is el, hiszen a nyíltság és őszinteség jegyében elég nehéz lenne elképzelni, hogy valaki csak úgy átáll a másik oldalra. Báááár… és most nem feltétlenül a pénzre gondoltam, az is lehet, hogy valamiféle „jótékony” hatása lesz a más világi szemléletnek.

Kép: Bloggerképző, az RTL Híradóját nézve

üdv: Pikachu a #Fejszelep, és a #BloggerKépző ajánlásával