Majomparádé

közélet majom elnökA minap majdnem levették a fejemet, mert egy kötetlen beszélgetés során majomnak neveztem azt a két embert, aki a világ legnagyobb hatalmának elnöki székébe készül. Még jó, hogy nem négy évvel ezelőtt került sor erre az eszmecserére, mert akkor még rasszizmussal is megvádoltak volna. Pedig - magasabb szintű politikai háttérismeretek nélkül - kizárólag tényekről beszéltem. Annál is inkább, mert én is osztom lelki szerzőtársam politikai hitvallását:

"Én azon többséghez tartozom, akik nem értenek a politikához, viszont azon kisebbséghez, aki ezt be is meri vallani."

0 Tovább

Már minálunk babám…

közélet szokás retro nosztalgiaMikor máskor is változtatna a felület "gazdája" a szokásokon, mint éppen a "szokás" címkével ellátott gyűjteményben. Legalábbis, ami a tematikus blogsorozat pályázatainak beküldési határidejét illeti. Lehet ebben (is) pozitívumot találni, és még csak ki se kell menni a "jó életbe", hurrá! Így legalább van mód egy kis bevezetőt írni egy már késznek látszódott bejegyzés elé.

0 Tovább

Fesztiválok átértékelődése – (a)vagy Pikachu bukása

közélet bukás alkohol

A nicknevemre pillantva az Isten le nem mosná le rólam, hogy én vagyok a világ legnagyobb Pokemon Go rajongója. Pedig a teremtő látja lelkemet, a regisztrálásomkor még se híre, se hamva nem volt ennek a sárga kis görcsnek. Mármint a mobiltelefonos-alkalmazás terén. Mert valljuk be, "ősárgaságossága" már jó húsz éve velünk van, megtestesítve a "jóságos aljasságot". Igaz ugyan, hogy a szörnyecskék közül a pozitív figurák közé sorolható, valójában ő is egy harcos. Pedig akár a jövő energiaproblémáinak egyik megoldása is lehetne. Fajtáját tekintve, bizony egy elektromos típusú pokemon, aki könnyen részesíti megrázó élményben a vele érintkezésbe lépőket. Kár, hogy a telefonokat még nem tudja tölteni, bár sokak készülékének egyetemes részét képezte. Eddig!

0 Tovább

Mr. & Mrs. Tusup – a szabadság útja

Milyen fura ezt így leírva látni, pedig ez a tényszerű valóság. Ez is egy lépés az amerikanizálódás felé. De tényleg csak Amerika a szabadság földje? Reméljük, azért a szuperpáros legalább félig megmarad magyarnak. Most legalábbis ez utóbbi felé hajlik a mérleg nyelve. De (szerintem) nem mindig volt ez így. Hiszem, hogy erejüket és kitartásukat leginkább akkor tudják még jobban a felszínen tartani, ha ez így is marad.

0 Tovább

Két hét szabadság

Töltsétek meg tartalommal, jó pihenést mindenkinek!

0 Tovább

fejszelep

blogavatar

A közélet hatása a közérzetre. A legvalószínűbb állapot a túltöltöttség. Ha felül jön ki a gőz annak levezetésére szolgál a fejszelep. Ha alul jön ki, az gáz.

Követhetsz a facebook-on is!

Utolsó kommentek

HTML