Vízfej, kockahas, műmell

közélet test fórumBármennyire is befolyásolta a komolyság-faktor valakinek az ünnepekhez való kötődését, testben és/vagy lélekben biztosan megerősödött. Ha mástól nem, attól biztosan, hogy megfigyelte embertársait, és ha saját magán nem vett észre változást, máson biztosan talált kifogásolnivalót. (Amolyan jóféle magyar szokás szerint.)

0 Tovább

Barbara egy jelenség

Régóta "bujkál" bennem a gondolat, hogy megosszam másokkal is a gondolataimat a legutóbbi olimpia egyik érdekes személyiségével kapcsolatban. (Isten látja lelkemet maga a szó viszont csak most futott át a fejemen.) Mégis miért aktuális? Mindenki az év sportolója, szakvezetője díj jelöltjeivel foglalkozik. Persze-persze, nagyon fontos esemény. Hiszen sportolóink, és az őket felkészítő szakemberek munkája mindig is szem előtt van. Teljesítményük előtt meghajlunk, munkájukat értékeljük, elismerjük. De amíg a versenyeken az eredményeket méterekben, másodpercekben, kilókban mérjük, az évzárók/évértékelők a fény és a pompa mellett árnyékokat is vetnek. Leginkább azzal, hogy az almát hasonlítjuk a körtével. Már a jelölésnél megkezdődtek a szurkálódások, hogy ki és miért…

0 Tovább

Modell vagy sablon

Ha valaki az alábbi képre pillant, rögtön beugrik, hogy mire vonatkozik. Gyakorlatilag nem is kellene hozzáfűzni semmit. Se egy koszos disznóól, se egy moslékos vályú, se a trágyázás "fennkölt illata" nem társul hozzá. Pedig ez is a valósághoz tartozik, sőt állatunk életének jelentős részét ezek a pillanatok töltik ki. Sőt! Ha a "mindenbebelekötök" típusú barátaink "észjárását" vesszük górcső alá, a következő vezérelveket halljuk ki a fejükből.: "Miért pont hátulról látható?" Miért az óramutató járásával ellentétesen kunkorodik a farka, és miért nem azzal megegyező irányban? - mintegy előrehaladást mutatva. Sablonokban gondolkodunk. Sőt negatívumokban. Hiszen a pozitív oldal már az első mondattal jellemezhető. A negatív oldal meg akár egyetlen kézmozdulattal - legyinthető. De ha le kell írni, az sokkal tovább tart.

család közélet BÚÉK

0 Tovább

Az erőszak és az ő megjelenítése

Párhuzamba állítok két esetet. (Tudom-tudom, lovagolás a szavakon, de szándékosan nem összehasonlítást írtam.)

Bocskor egy reggeli rádióműsorban kikezdte az egyetemista lányt, akit megerőszakoltak. Kőhalmi pedig az esti műsorában poénkodott egy ugyancsak erőszakos esettel. Sőt a cserbenhagyásos gázolások sorozatát sikerült felfűzni egy olyan gondolatláncra, amelynek végén valóban az az érzete támadt a nézőknek, hogy csak erről szól az autózás. A nézők dőltek a röhögéstől.

0 Tovább

(V)érzékenység

Megszentségteleníthetetlenségeskedéseitekért - kiáltottunk fennhangon kisiskolásként. Aztán ez meg volt még kelkáposztával, és ami leginkább ide társítható, az megmagyarázhatatlanságos-kodásaitokért. Na, ehhez találjál képet a guglival! - bökött oldalba egy jóakaróm, amikor felemlegettem neki az ötletemet egy egyszerű, kézzel fogható feladat körbeírása után. - A képnek nem megmagyarázni kell a szót, főleg ezt nem. Elég, ha a néző gondolatokat társít hozzá - tromfoltam. Ezek az agymenések újabb "magaslatokba" szárnyalhatnak, de ha szerencsénk van, nem repülnek nagyon messzire.

A legtöbb megmagyarázhatatlan eset felmerülése kapcsán mindig valamiféle misztikus dolog ugrik be elsőre. Ufó, földönkívüli, csoda. (A vallási elkötelezettségű dolgokat, most zárójelbe teszem, mert az abbéli megközelítés egy másik lapra tartozik.) A következő téma, ami beugrik a földi létezés eredete, pontosabban magának a Földnek és a világűrnek a megjelenése, valamint jövője.

0 Tovább

fejszelep

blogavatar

A közélet hatása a közérzetre. A legvalószínűbb állapot a túltöltöttség. Ha felül jön ki a gőz annak levezetésére szolgál a fejszelep. Ha alul jön ki, az gáz.

Követhetsz a facebook-on is!

Utolsó kommentek

HTML