„Nyulatlan” húsvét

Manapság ha valaki húsvéti dekorációt keres a blogjához, nincs különösen nehéz dolga. Ingyenes és plágiumtól való félelem nélkül is elérhetők olyan tartalmak, amelyek megszínesíthetik az ünnepet. Igen ám, de ha a látványt kézzelfogható valósággá szeretnénk váltani, már nem ilyen egyszerű a helyzet. Ha a kézművesipar remekeiből szeretnénk válogatni, akkor igencsak mélyre kell nyúlni a zsebünkben. Ha pedig a nagy kereskedelmi láncok termékeit választjuk, attól nem lesz egyedi a tojásünnep. A Távol-Kelet nyulai ugyanis hírhedt szaporaságukkal nálunk is megjelentek. Az iparági húsvét melléktermékei talán nem annyira büdösek, mint az élő tapsifülesek bogyói, de meghittséget aligha árasztanak a díszbe öltöztetett asztalnál. Mi lehet hát a megoldás, akinek már mindennel tele van a nyúlcipője? - hogy stílusos legyek.

0 Tovább

A ló heréje – avagy a szerencse grimasza

Klasszikus történet minden szombat este. A fél ország ül a TV előtt, és reménykedve várja, hogy kihúzzák azt a bizonyos öt számot. (Persze csak az után, hogy kidühöngte magát, mert Németországban is van egy "hülyebíró" akinek a Herta-Bayern meccsen nem volt pontos az órája.) A legújabb kori messiás(ok) - a hihetetlen összegeket hozó szerencseszámok - eljövetelében bízóknak persze nem kellene még a kedélyeiket ilyesfajta bejegyzésekkel is borzolni. Várják ők már negyven éve, csak akkor még nem voltak blogok, amelyek azzal piszkálták volna őket, hogy nagyobb esélyük van a pénzszerzésre, ha elkezdenek dolgozni. Még akkor is, ha nem feltétlenül sikerszakmában, pl. gázszerelőként "tengetik" az életüket.

3 Tovább

Vízfej, kockahas, műmell

közélet test fórumBármennyire is befolyásolta a komolyság-faktor valakinek az ünnepekhez való kötődését, testben és/vagy lélekben biztosan megerősödött. Ha mástól nem, attól biztosan, hogy megfigyelte embertársait, és ha saját magán nem vett észre változást, máson biztosan talált kifogásolnivalót. (Amolyan jóféle magyar szokás szerint.)

0 Tovább

Barbara egy jelenség

Régóta "bujkál" bennem a gondolat, hogy megosszam másokkal is a gondolataimat a legutóbbi olimpia egyik érdekes személyiségével kapcsolatban. (Isten látja lelkemet maga a szó viszont csak most futott át a fejemen.) Mégis miért aktuális? Mindenki az év sportolója, szakvezetője díj jelöltjeivel foglalkozik. Persze-persze, nagyon fontos esemény. Hiszen sportolóink, és az őket felkészítő szakemberek munkája mindig is szem előtt van. Teljesítményük előtt meghajlunk, munkájukat értékeljük, elismerjük. De amíg a versenyeken az eredményeket méterekben, másodpercekben, kilókban mérjük, az évzárók/évértékelők a fény és a pompa mellett árnyékokat is vetnek. Leginkább azzal, hogy az almát hasonlítjuk a körtével. Már a jelölésnél megkezdődtek a szurkálódások, hogy ki és miért…

0 Tovább

Modell vagy sablon

Ha valaki az alábbi képre pillant, rögtön beugrik, hogy mire vonatkozik. Gyakorlatilag nem is kellene hozzáfűzni semmit. Se egy koszos disznóól, se egy moslékos vályú, se a trágyázás "fennkölt illata" nem társul hozzá. Pedig ez is a valósághoz tartozik, sőt állatunk életének jelentős részét ezek a pillanatok töltik ki. Sőt! Ha a "mindenbebelekötök" típusú barátaink "észjárását" vesszük górcső alá, a következő vezérelveket halljuk ki a fejükből.: "Miért pont hátulról látható?" Miért az óramutató járásával ellentétesen kunkorodik a farka, és miért nem azzal megegyező irányban? - mintegy előrehaladást mutatva. Sablonokban gondolkodunk. Sőt negatívumokban. Hiszen a pozitív oldal már az első mondattal jellemezhető. A negatív oldal meg akár egyetlen kézmozdulattal - legyinthető. De ha le kell írni, az sokkal tovább tart.

család közélet BÚÉK

0 Tovább

fejszelep

blogavatar

A közélet hatása a közérzetre. A legvalószínűbb állapot a túltöltöttség. Ha felül jön ki a gőz annak levezetésére szolgál a fejszelep. Ha alul jön ki, az gáz.

Követhetsz a facebook-on is!

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek

HTML